Докажано најдобра понуда "Оптик 50" од Канал 16

ИНТЕРНЕТ + ТЕЛЕВИЗИЈА

Миграција од стар пакет кон нов пакет "ОПТИК 50"...

  Повеќе информации во наплатниот центар на “Канал 16”, кој се наоѓа на улица "Таше Милошевски" број 43 – Ресен.
  или на телефонскиот број: 047/550-767

Ресен ќе биде прва општина во Македонија комплетно покриена со Оптика до дома

Ресен во 2019 година ќе биде прва општина во Македонија комплетно покриена со Оптика до дома

Поради се поголемата потреба од брз интернет "Канал 16" веќе 6 години, а официјално од 1.02.2013 во "Канал 16" ја имплементиравме најновата технологија Оптика до дома до сите наши крајни корисници.
За разлика од другите оператори ние несебично ги завршивме и најмалите населени места во Општина Ресен и каде немаше економска оправданост.
Во моментов имаме покриеност од 70%на целата Општина Ресен со FTTH.
Привилегија е користење на Оптика до дома кај други оператори, додека во "Канал 16" е секојдневие.
Со секојдневна динамика на миграција на нашите корисници на Оптика до дома, крајот на 2019 ќе го завршиме процесот и официјално Општина Ресен ќе го има најбрзиот интернет во Македонија со најнова технологија FTTH.

Наскоро нови ТВ канали на кабелската телевизија „Канал 16“

Наскоро нови ТВ канали на кабелската телевизија „Канал 16“ 

Започнавме преговори со повеќе Телевизиски куќи за реемитување на нивните ТВ канали.
Се очекува правна процедура да заврши кон првата половина од наредната година, со тоа што нашите корисници ќе имаат можност да уживаат во нови ексклузивни содржини.

Со почит,
Кабелската телевизија „Канал 16“ - Ресен
(Декември 2017)
 

Новогодишна Промоција Оптик 50 -50%

❆   НОВОГОДИШНА ПРОМОЦИЈА   ❆

ОПТИК 50
-50% од цената првите 3 месеци од започнување со договорот.

  Повеќе информации во наплатниот центар на “Канал 16”, кој се наоѓа на улица "Таше Милошевски" број 43 – Ресен.
  или на телефонскиот број: 047/550-767

Прилепската телевизија „КАНАЛ ВИЗИЈА“ ќе се емитува само на локално ниво

Советот за Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги на седницата на ден 27.07.2017 година, донесе одлука со која на телевизија „КАНАЛ ВИЗИЈА“ - Прилеп, му додели дозвола за телевизиско емитување програмскиот сервис на македонски јазик на локално ниво – Општина Прилеп, Општина Долнени, Општина Кривогаштани, што ќе се емитува преку јавна електронска комуникациска мрежа што не корисит ограничен ресурс.

 

Повеќе инфо: www.avmu.org.mk

 

С.Крани и с.Арвати со оптика до дома (Телевизија, Интернет, Фиксна Телефонија)

“Канал 16” и официјално денес после 5 месеци подготовка за воведување на FTTH – отичка мрежа на подрачјето на с.Крани и с.Арвати, започна со бесплатно приклучување корисници за аналогна и дигитална телевизија, ултра брз интернет и фиксна телефонија по најниски цени, преку едно оптичко влакно до нашите корисници.


Технологијата која масовно ја инсталираме во цела Преспа е секојдневие во работењето во нашата фирма. Упте во далечната 2009 година го направивме првиот чекор во FTTH а прво село на Балканот со FTTH е с.Болно уште во 2011 година, таа привилегија ја имаат и с.Крани и с.Арвати. 


Новата технологија исто така се применува и во градот Ресен (60%), Јанковец, Избишта, Сопотско, Болно, Шурленци, Волкодери, Покрвеник, Долно и Горно Перово, Горна Бела Црква, Рајца, Курбиново, Асамати, Претор, Сливница...


„Tring“ пакетот како и спортските канали се во основниот пакет, а итнернет брзините се од 40 Mbps до 150 Mbps симетричен интернет за нашите корисници.


Сите заинтересирани може да се пријават во наплатниот центар на “Канал 16”, кој се наоѓа на улица "Таше Милошевски" број 43 – Ресен или да се јават на телефонскиот број: 047/550-767

„FOX MOVIES” на Канал 16

Започнавме со реемитување на фимскиот тв канал „FOX MOVIES” во Дигиталната Телевизија. Следете ги филмските новитети со македонски превод. 

На задоволство на сите наши корисници, кои ќе можат бесплатно да го следат до 1.05.2017, потоа тв каналот ќе биде дел од платформата на „FilmBox“ каналите.

 

Со почит,
Кабелска телевизија „Канал 16” - Ресен