КТВ Известување: „Hayat ТV“ и „Hayat HD”

Поради неоткупени филмски серијали за Македонскиот пазар во изминатиов период од 3 години. Во текот на 24 часа најмалку 6 часа Моравме да ги затемнуваме (исклучуваме) телевизиските програмите „Hayat ТV“ и „Hayat HD”, поради тие прекини од неколку часа во денот ги известивме телевизиите што поскоро да откупат права за Македонија како непречено да ги реемитуваме. А во меѓувреме ги исклучуваме ТВ каналите за да не би направиле прекршок пред нашите институции.

 

Ви Благодариме на разбирањето,

„Канал 16“ - Ресен