С.Крани и с.Арвати со оптика до дома (Телевизија, Интернет, Фиксна Телефонија)

“Канал 16” и официјално денес после 5 месеци подготовка за воведување на FTTH – отичка мрежа на подрачјето на с.Крани и с.Арвати, започна со бесплатно приклучување корисници за аналогна и дигитална телевизија, ултра брз интернет и фиксна телефонија по најниски цени, преку едно оптичко влакно до нашите корисници.


Технологијата која масовно ја инсталираме во цела Преспа е секојдневие во работењето во нашата фирма. Упте во далечната 2009 година го направивме првиот чекор во FTTH а прво село на Балканот со FTTH е с.Болно уште во 2011 година, таа привилегија ја имаат и с.Крани и с.Арвати. 


Новата технологија исто така се применува и во градот Ресен (60%), Јанковец, Избишта, Сопотско, Болно, Шурленци, Волкодери, Покрвеник, Долно и Горно Перово, Горна Бела Црква, Рајца, Курбиново, Асамати, Претор, Сливница...


„Tring“ пакетот како и спортските канали се во основниот пакет, а итнернет брзините се од 40 Mbps до 150 Mbps симетричен интернет за нашите корисници.


Сите заинтересирани може да се пријават во наплатниот центар на “Канал 16”, кој се наоѓа на улица "Таше Милошевски" број 43 – Ресен или да се јават на телефонскиот број: 047/550-767