КТВ Известување: „Hayat ТV“ и „Hayat HD”

Поради неоткупени филмски серијали за Македонскиот пазар во изминатиов период од 3 години. Во текот на 24 часа најмалку 6 часа Моравме да ги затемнуваме (исклучуваме) телевизиските програмите „Hayat ТV“ и „Hayat HD”, поради тие прекини од неколку часа во денот ги известивме телевизиите што поскоро да откупат права за Македонија како непречено да ги реемитуваме. А во меѓувреме ги исклучуваме ТВ каналите за да не би направиле прекршок пред нашите институции.

 

Ви Благодариме на разбирањето,

„Канал 16“ - Ресен

 

Канал 16: Новогодишна Интернет и КТВ Промоција

 Со почеток од 1.12.2018 се до 15.1.2019, за сите нови и постоечки корисници, направете приклучок на „ОПТИК 25“ или „ОПТИК 50“, и добите Гратис: -50% на првите 3 месеци од договорот.

 

ДУО Пакети - Оптички Интернет и Телевизија, може да ги разгледате:  >>> ТУКА <<< 

 

Канал 16: Новогодишна КТВ Промоција

По повод на новогодишните празници можете бесплатно во основен тв пакет, да гo гледате тв пакетот "Pink TV" и "FilmBox", од 15.12.2018 се до 15.1.2019.

"Канал 16" - Ресен, ви посакува Среќни Новогодишни празници! 

 

Нова Топ Понуда: Pink + FilmBox тв пакет

PINK + FilmBox ТВ Пакет е вклучен во понудата на договор од 2 години со "ОПТИК 50", "ОПТИК 60", "ОПТИК 80" и "ОПТИК 150". 

И со можност да се користи во било кој интернет пакет со месечна доплата од само 160 денари.

Нарачај веднаш!

За подетални информации, се што треба да направите е да се јавите на нашиот контакт телефон:

 • 047/550-767

Или да се пријавите лично во Наплатниот Инфо Центар на "Канал 16" кој се наоѓа на: улица "Таше Милошевски" број 43 - Ресен.

Нови тв канали „PINK” Пакет на „Канал 16“

На задоволство на нашите корисници започнуваме со реемитување на „PINK“ ТВ Пакетот кој е составен од 28 тв канали со различни жанрови.

Во моментов се работи на активација на тв каналите. Некои од нив веќе се активирани на Дигитална ТВ Фрекфенција: 698Mhz 6900 ksym 256 Qam, а останатите ќе бидат активирани најдоцна до 1.09.2018 од кога и официјално ќе започне промотивниот период. 

 

Нов македонски тв канал „1 TB“ на Канал 16

Канал 16 – Ресен, започнавме со реемитување на новиот македонски тв канал со информативно-забавна програма „1 TB“.

 

   Дигитална ТВ Фрекфенција: 666Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Повеќе инфо за „1 TB“:   www.1tv.mk   

 

Известување КТВ

На задоволство на сите корисници на кабелската телевизија „Канал 16“ - Ресен, потпишавме нов 3 годишен договор за реемитување на Discovery, Animal Planet, Tlc, Eurosport, Eurosport 2, DTX, ID Xtra, TLC, Discovery Science. 

 

Известување нова КТВ претплата од Август 2018

Почитувани корисници,

Ве известуваме дека почнуваjќи од Август 2018, месечниот надомест за кабелска ТВ ќе изнесува 450 денари.

* Промената на месечниот надомест за КТВ е на ниво на Македонија, и се должи на зголемените надоместоци за авторски и сродни права за каналите кои ги реемитуваме.

Останатите услуги Интернет, Телефонија како и ДУО Пакетите остануваат непроменети.

Цената останува непроменета на Дуо Пакетите (Интернет + Телевизија):

>>> ДУО Пакети - Разгледај понуда тука <<<

Нов тв канал за храна „Food Network” започна со реемитување

  Нов ТВ канал за храна, и натпревари во правење храна „Food Network“, започна со реемитување на големо задоволство на корисниците на „Канал 16“ - Ресен.

Food Networkсе наоѓа на фрекфенција:

   Аналогна ТВ Фрекфенција: 399,25 Mhz или на Банд S33

    Дигитална ТВ Фрекфенција: 666 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Повеќе инфо:   www.foodnetwork.com

Нов музички тв канал „IDJTV“

На задоволство на нашите корисници, започнавме со реемитување на музичкиот тв канал "IDJTV".

Дигитална ТВ Фрекфенција: 650 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

More Articles...

 1. Нов спортски тв канал „Fight Channel“
 2. Нов детски тв канал „Pikaboo“ со македонска синхронизација
 3. Наскоро нови ТВ канали „Food Network“ и „Va Voom“
 4. “SportKlub 1“ во висока резулуција HD
 5. Сител 3 остана без дозвола за емитување
 6. “Ultra” и “Mini Ultra” престанаа да се реемитуваат
 7. Докажано најдобра понуда "Оптик 50" од Канал 16
 8. Гледајте "FilmBox" ТВ Пакет промотивно до 10.1.2018
 9. Ресен ќе биде прва општина во Македонија комплетно покриена со Оптика до дома
 10. Наскоро нови ТВ канали на кабелската телевизија „Канал 16“
 11. Новогодишна Промоција Оптик 50 -50%
 12. Нови пакети "ОПТИК 25" и "ОПТИК 50" од 1.9.2017
 13. Прилепската телевизија „КАНАЛ ВИЗИЈА“ ќе се емитува само на локално ниво
 14. С.Крани и с.Арвати со оптика до дома (Телевизија, Интернет, Фиксна Телефонија)
 15. „FOX MOVIES” на Канал 16
 16. Повторно започнавме со реемитување на тв каналот "RTS"
 17. Пуштени се нови ТВ канали во Дигиталната Телевизија
 18. „FINE LIVING“ на Канал 16